maanantai 26. marraskuuta 2012

Aloitan ihmiskokeen

tänään. Koe on seuraavanlainen:


aion syödä joka päivä näitä hainrusto-vihersimpukka -kapseleita ja tarkkailla, paraneeko oloni jotenkin.

Hyvin yksinkertaista.

Syy miksi kokeilen tätä on se, että erilaiset nivelkivut ja muut pikku vaivat ovat lisääntyneet tänä syksynä merkittävästi vaikka elän hyvin terveellisesti, liikun paljon, en juo enkä polta enkä paljon kiroilekaan.

Viimeinen pisara on tuo vasen olkavarsi, jonka takia olin jo lääkärissäkin mitään apua saamatta. Lääkäri sanoi, että jos hänen määräämistään rohdoista ei ole apua, on parasta mennä erikoislääkärille. Nyt olen kuitenkin googlediagnosoinut itseni ilmaiseksi ja päättänyt, että minun on ihan turha maksaa toistasataa euroa siitä neuvosta, että kättä pitää heilutella. Ja koska tällä päätöksellä säästin näinkin huomattavan summan, sijoitin osan (tarkalleen ottaen 18 euroa ja vähän päälle) tähän Citymarketista ostamaani luontaistuotteeseen, jonka pitäisi tehdä hyvää nivelille.

Pian se nähdään. Kerron täällä, miten rohto vaikuttaa.6 kommenttia:

 1. Kiinnostuneena odotan kokeilusi tuloksia sillä täälläkään nivelet eivät ole entisensä. Kuuluu varmaan tähän ikääntymiseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se tuntuu luonnolliselta selitykseltä. Mikä ei estä yrittämästä parantaa tilannetta. Jos jo viisikymppisenä tuntuu tältä niin miltä sitten oikein vanhana tuntuukaan?

   Poista
 2. Minä olen noita rohtoja kokeillut juuri nivelkipuihin - eivät minulla auttaneet mitään. Mutta minulla on diagnosoitu pehmytkudosreuma - ja siihen ei auta mitkään rohdot. Olen kyllä kuullut joidenkin tuota kehuvankin.
  Aikoinaan, kun minun vasen olkavarteni temppuili, sitä hoidettiin tulehduskipulääkkeillä ja kortisonipiikeillä. Eivät pitemmän päälle auttaneet nekään ja lääkeistä tuli muita oireita, joita sitten viimein 7 vuoden lääkekökeiluiden jälkeen valitin uudelle työterveyslääkärille. Hän tutki pitkään papereitani ja minua ja totesi, että hänestä tuntuu, että nyt on hoidettu kokonaan väärää vaivaa. Passitti minut eräälle turkulaiselle ortopedille, josta sanoi, että "älä mene kenellekään muulle, tämä näkee vaivat sellaisistakin kuvista, joissa on lausunto, että ei mitään vikaa". Ortopedi katsoi kuvia (joissa juuri tuollainen röntgenlääkärin lausunto) ja käski tehdä muutaman liikkeen. Sitten hän totesi:"Tämä on harvinaisen selvä tapaus". Hän näytti muutaman jumppaliikkeen ja passitti fysioterapeutille. 2 viikon kuminauhaharjoittelua ja särky oli poissa. Eikä ole tarvinnut sen jälkeen tuohon olkapäähän pillereitä ottaa. Kun vain muistaa silloin tällöin ne kuminauhajumpat tehdä. Vaiva ei ollut siinä olkapäässä vaan olkavarressa - se olkavarren lihas oli surkastunut eikä jaksanut pitää itse olkapäätä paikoillaan, jolloin olkapää pääsi laskeutumaan ja painoi hermoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satutko muistamaan ortopedin nimen? Hän tuskin pahastuu, vaikka se kerrottaisiin.

   Poista
  2. Muistan, koska muistuttaa erästä taiteilijaa;) - eli ortopedi Olavi Nelimarkka, ottaa vastaan ainakin Turun Mehiläisessä.

   Poista
  3. Kiitos, sinne sitten jos ortopediä tarvitaan!

   Poista