maanantai 29. elokuuta 2011

Puolukkahyytelöä


Heti aamukahvin juotuani otin ämpärin ja lähdin Nonna kannoillani metsään. Kolme tuntia myöhemmin palasin, juuri ennen kuin alkoi sataa rankasti.


Iltapäivä oli pitkällä, kun puolukat viimein olivat muuttuneet hyytelöksi, tiskit tiskattu, roiskeet pyyhitty keittiöstä ja nimilaput kirjoitettu.

Tulkoon talvi, me emme kuole nälkään.


Vähän liioittelua, ehkä. Mutta vähästäkin säilömisestä tulee hyvä mieli, kun sitä harvoin tekee.

Teen puolukkahyytelöä joka syksy, vaikka muuten en säilö juuri mitään. Hyytelö on valtavan hyvää ja sopii minun mielestäni melkein minkä tahansa ruoan kanssa.

Käytän pelkän mehun, sillä haluan hyytelöstä kirkasta. Nyt minulla ei ollut mitään reseptiä, mutta tuohon vajaaseen ämpärilliseen marjoja käytin vajaa kolme litraa vettä ja 2,5 kiloa sokeria. Keitin ensin marjat kolmessa osassa kun ne eivät muuten olisi mahtuneet. Sitten siivilöin mehun ja keitin sen vielä sokerin kanssa. Tosi helppoa, vaikkakin aika sotkuista.

Mehu hyytyy, kun marjat ovat osittain raakoja. Juuri nyt ne olivat oikein hyviä tähän tarkoitukseen.

Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti