perjantai 5. elokuuta 2011

Siivousmietteitä

Tulin kaupunkiin tänään, mutta ensin piti leikata ruohot.

Sitten mieleeni juolahti, että voisin oikeastaan pestä jääkaapin ensin. Lämmitin puuhellalla ison kattilan vettä sitä varten ja kun vettä kerran oli, siivosin saman tien pari keittiön kaappia. Ja pesin ikkunat. Vein matot ulos, imuroin ja pesin lattian. Sitten olikin jo iltapäivä ja ilta, ennen kuin pääsin ruohonleikkuuseen ja sain sen tehtyä.

Välissä hoidin yhden pienen työasian. Ajattelin, että aika hauskaa tällainen työ, jossa vain sovitaan treffejä ja sitten käydään niillä (ja joskus joku kehtaa kysyä, että maksaako se, ikään kuin olisin joku maksettu seuralainen!).

Ennen maalta lähtöä otin muutaman kuvan. Tämä on teille.Olen muistaakseni laittanut tästä samasta ruukusta kuvan alkukesästä. Silloin olin juuri istuttanut nämä Agri-Marketin alennuspöydältä viidelläkymmenellä sentillä ostamani riippapelargoniat. Annoin niille uuden mahdollisuuden ja ne totisesti tarttuivat siihen.

Muuten olen tänään miettinyt median vastuuta paniikin lietsomisessa. Nythän me saamme kuulla jokaisessa uutislähetyksessä, miten kurssit syöksyvät ja perikato uhkaa jo huomenna. Jos olisin osakesijoittaja, olisin nyt hädissäni.

Katsoin aamuteeveen lähetyksen, jossa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Timo Lindholm arvioi talousnäkymiä. Kuulin omin korvin, mitä hän sanoi, eikä se minusta kuulostanut siltä, miksi se oli tulkittu jo seuraavissa uutisissa. Ei Lindholm(kaan) ennustanut välitöntä maailmanloppua, totesi vain, että huolestuttavia asioita tapahtuu.

Huolestuttavien asioiden tapahtuessa median tehtävä olisi mielestäni kertoa asioista mahdollisimman todenmukaisesti ja niin, ettei tarpeetonta epävarmuutta ja huolta aiheuteta. Eikä niin, että  jätetään kaikki "ehkä", "mahdollisesti" ja "pahimpien uhkakuvien toteutuessa" - toteamukset pois ja muutetaan varaukset vastaansanomattoman todeksi.

Tämä media ainakin pyrkii levittämään vain hyvää mieltä. Antaa pörssikurssien mennä minne lystäävät, minä vain kehuskelen ahkeroinnillani.
Siitä tulee hyvä mieli, minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti