maanantai 22. elokuuta 2011

Kaunis koti

Blogistit esittelevät usein kauniita kotejaan enkä minä tahdo ollaa pekkaa pahempi.

Kas tässä.Tämä harmoninen kokonaisuus on syntynyt tulevista kirpputorilöydöistä, joita kuopus tässä setvii. Hän on muuttamassa pois kotoa, siinä selitys kaaokselle. Eihän meillä muuten tietenkään...

Sain luvan laittaa kuvan julkisesti näytille. Se voisi olla kuin lempiohjelmani Sillä siistin mainoskuva, vai kuinka?

Vakavasti otettava blogipersoona ei tietenkään kertoisi katsovansa mitään silläsiistejä vaan uutisia, ajankohtaisohjelmia ja BBC:n dokumentteja. Totuus on kumminkin se, että koko kesänä en ole tiennyt yhdenkään muun tv-ohjelman esityspäivää ja -aikaa kuin tuon tositeeveeohjelman, joka saa tavallisen ihmisen tuntemaan itsensä niiiin hyväksi. Viikon kauhistelutuokio ylevöittää.

Parasta on se, kun isäntäväki palaa puhtoiseen kotiinsa ja on aina ihan ällikällä lyöty: "Ou mai gaad! Onks tää meidän koti! Ei voi olla!". Eikä kuitenkaan ole tehty muuta kuin siivottu. 

Ohjelman brittiversio on siitäkin hyvä, että homsantuuterit saavat kuulla kunniansa, mainiot siivousleidit Kim ja Aggie haukkuvat heidät aina alussa. Niin sitä pitää. Suomen ohjelmassa vain hymistellään ja sanotaan, ettei sen niin väliä ole ja jos vähän viitsit ja ei niin tarkasti tarvitse. Höpö höpö sanon minä. Jos siivotaan, siivotaan hyvin, mitä koko homma muuten kannattaa?

Enkä minä muuten ihmisten haukkumista hyväksy, mutta kun julkisesti lähtee sotkujaan esittelemään, pitää sekin kestää.

Niin että antaa tulla vaan.


2 kommenttia:

  1. Hauska! Minäkin kun yhtenä päivänä vedin vaatteita ym. alas kaapista järjestääkseni ne uudelleen (silloin tein ostolakon) katsoin kasaa ja ajattelin: olen joko sairas keräilijä tai vain homsantuuteri.
    Mutta sittenhän fillis oli mahtava kun muutaman tunnin päästä huone oli siiistimpi kuin koskaan. Minä katson antaumuksella tuota siivousohjelmaa kun se sattuu tulemaan. Ja ihan kuin sinulle minullekin tulee niin mukavan omahyväinen olo joka voi vain kauhistella toisten sikailua:) Ruotsalainen versio oli ihan huippuhyvä: ne naiset olivat jämäköitä ja siivouksen ohessa antoivat todella hyviä käytännöllisiä siivousneuvoja. Muistaiskin vielä jonkun niin olis ehkä vielä parempi.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Vaikka tuntuukin ihan hölmöltä, kun ohjelmassa hinkataan jotain hellanlevyn reunusta sokeripalalla samalla, kun ympärillä on täysi kaaos.

    VastaaPoista