torstai 6. lokakuuta 2011

Hyviä uutisia

Kävin luuntiheysmittauksessa tänään ja tulokset olivat hyviä. Luitteni kunto on parantunut, osittain jopa huomattavasti. Nyt arvot eivät enää olleet osteoporoosin puolella.

Lääkärini ohjeisti minua nyt siten, että jatkan tutun sunnuntailääkkeeni ottamista vielä vuoden. Sitten saan jättää sen ainakin vuodeksi ja sen jälkeen katsotaan jatkoa. Mitään pysyvää parantumista ei tietenkään ole tapahtunut, mutta ei huononemistakaan.

Osteoporoottiset luut eivät vahvistu itsestään. Tarkoitan sitä, että on turha odottaa jotain ihmeparantumista, jos ei tee aktiivisesti mitään. Uskon, että aika tunnollisesti ottamani lääke on suurin syy hyviin tuloksiin. Olen myös syönyt kalkkia ja d-vitamiinia ja liikkunut aika paljon.

Mittaus tehtiin lääkärikeskus Pulssissa ja se maksoi lääkärin lähetteellä 76 euroa. Itse toimenpide on helppo ja täysin kivuton. Ainoa ikävä puoli siinä on se huvittava kostyymi, jossa kuvattava joutuu esiintymään: omat alusvaatteet ja halvat tarralenkkarit talon puolesta. Mieluusti olisin kuvissa vähän nätimpänä, mutta aina ei voi valita.

Kerron näistä taas näin tarkkaan siksi, että joku teistä on mahdollisesti nyt menossa ensimmäistä kertaa tutkimuksiin tai kaipaa muuten tietoa.

Tämä oli päivän hyvä uutinen. Huonoja ei ole. Joten lyhyestä virsi kaunis; palaillaan huomenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti