keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Aloitin joulusiivouksen

Päätin aloittaa joulusiivouksen hyvissä ajoin ja tyhjensin ensi töikseni siivouskaapin.

Jos joku luulee näkevänsä kuvassa kasan roinaa niin vakuutan, että kyseessä on hahmotushäiriö. Oikeasti tässä on monta unelmaa, uutta alkua ja lupausta kauniimmasta ja kevyemmästä arjesta.

Olette varmaan kuulleet siitä hepusta, joka väittää tulevansa toimeen sadalla tavaralla ja kannustaa muitakin tekemään samoin? Meistä ei koskaan voisi tulla ystäviä, sillä minulla on vähintään sata tavaraa pelkästään siivouskaapissani. Suurinta osaa en käytä saati tarvitse koskaan.

Kuten:
ainakin kymmenen vuotta vanha palanen Marseille-saippuaa. Kovettunutta kenkäplankkia, monta tuubillista. Kellastuneita joulukuusenkynttilöitä, aitoja. Pieni kylmälaukku viinipullon kuljettamiseksi piknikille. Kärpäsansa. Pölypusseja ammoin rikkoutuneeseen pölynimuriin. Muovikasseja, joissa on kauniita kuvia. Paperikasseja, joissa on kauniita kuvia. Muovikasseja, tavallisia. Muovipusseja. Paperipusseja. Narukerä. Toinen. Pätkä punaista narua. Pätkä ruskeaa narua. Kaksi tyynyliinaa (?). Naulakko. Kynttilänsammutin. Liimaa. Lamppuöljyä. Tinneriä. Tunnistamattomia muoviosia. Kenkälaatikko, jossa lukee "kynttilöitä". Jossa on kynttilöitä.

Lisäksi kaapissa on siivousvälineitä kuten pölynimuri, kasoittain erilaisia rättejä, talouskäsineitä, kuparin-, hopean- ja teräksenkiillotusaineita, pesuaineita eri kohteisiin, pölypusseja uuteen imuriin, taikasieni, teräsvillaa, roskasäkkejä, pölyhuisku, esiliinoja, roskapusseja ja kärpäsmyrkkyä.

Unohdinko jotain? Kyllä varmaan.Ainakin varapatalaput ja kynttilälyhdyt.

Nyt kaappi on aika siisti. Heitin pois yhtä ja toista, kovettuneet kenkäplankit muun muassa.

Joskus minusta tuntuu, että tavarat salakuljettavat itsensä meille ja lisääntyvät kaapeissa omia aikojaan. En ole mikään hamsteri, en kierrä kaupoissa ostamassa uusia tavaroita vain voidakseni ostaa. Lisäksi olen aika kova heittämään tavaroita pois tai pistämään kierrätykseen. Tavaroiden röyhkeässä ilmaantumisessa ja oleilussa on jotain samaa salaliitonomaista kuin parittomien sukkien arvoituksessa. Meillä kaikilla on Niitä, mutta missä ovat ne kaikki Toiset? Ajatelkaa, miten valtava määrä niitä täytyy olla.

Mitäs teillä muilla on siivouskaapeissanne?

Minulla on muuten vielä muutamia siivousvälineitä, kuten harja ja rikkalapio sekä erittäin hyvä lattianpesin. Mutta ne eivät ole koskaan mahtuneet siivouskomeroon kun siellä on niin täyttä.

2 kommenttia:

  1. Että joku osaa kirjoittaa näin! Kunhan naurultani tokenen taidan tästä lähteä inventoimaan siivouskaappia. Partenogeneettistä lisääntymistä vastaan on ryhdyttävä taisteluun, heti.

    VastaaPoista