sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kaikki on nykyään niin liikuttavaaMinulla on tänään nimipäivä. Ei se mikään iso juhla ole, mutta tällä kertaa tunnen saaneeni ylenpalttisesti huomiota ihan vain siksi, että nimeni on Pirkko. Mikä ei muuten ole mikään suositus. Vanhempani taisivat nimetä minut Pirkoksi sen takia, että samana vuonna kun synnyin, Pirkko Mannola valittiin Miss Suomeksi.

Liikuttava päivä kuitenkin. Sain Rainelta lahjaksi tavattoman kauniin kirjan, Anna-Mari Kaskisen runokirjan Hehkuvin värein - sanoja vuosien kauneudesta.Kirjan lukemisesta ei tahtonut tulla mitään, liikutuin niin, että silmälasit huurtuivat.

- Tarkoitus oli kyllä ilahduttaa, mies sanoi.
- Minä olenkin ilahtunut, nyyhkin.

Mutta kun kaikki on nykyään niin liikuttavaa.

Hetken me kukimme tässä,
ystävä, rinnakkain.
Valossa, pimeässä 
vierelleni sinut sain.
---
Hetken me kukimme tässä.
Ojenna kätesi.
Ilossa, ikävässä
tunnenhan lämpösi.

Yksinkertaisia, sydämeenkäyviä säkeitä. Sopivia vanhalle vaimolle. Ja kuin niitä täydentämään menimme vielä katsomaan elokuvan Lemmenlomalla. Siinä Meryl Streep ja Tommy Lee Jones esittävät yli 30 vuotta naimisissa ollutta avioparia, joka menee pariterapiaan. Kuulostaako kevyeltä? Menkää katsomaan, mutta ottakaa nenäliinoja mukaan. Hävetti oikein, kun paruin elokuvan alusta loppuun vaikka välillä toki naurattikin aika makeasti.

 Luulin olevani ainoa liikuttunut.

- Sinä nyyhkit vasemmalla ja se toinen nainen oikealla puolella, Raine sanoi kun tulimme ulos Kinopalatsista.

Liikutuksen uuvuttama nimipäiväsankari kiittää ja vetäytyy yöpuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti