torstai 25. lokakuuta 2012

Räävitöntä menoa ruokakaupassaRuokakaupan hedelmä- ja vihannesosastolla tapahtui seuraavaa:

muuan mies oli vaimonsa kanssa ostamassa kukkakaaleja. He sulloivat suuriin muovipusseihin komeita kukkakaaleja silmiinpistävän paljon. Ei siinä silti ollut mitään merkillistä. Mutta siinä oli, että mies oli ottanut kauppaan mukaansa veitsen, jolla hän poisti jokaisesta kukkakaalista kaikki vihreät lehdet ja muun kelpaamattoman, sekä paloitteli muutaman kukkakaalin ja otti niistä vain osia mukaansa.

Ei tämmöinen käy laatuun. Mitä siitä tulisi, jos kaikki perheenemännät kulkisivat veitset taskussaan ja pilhoisivat tuotteita mielensä mukaan ennen ostamista ja maksamista?

Entäs se sitten, että ruokakauppoja ja niiden henkilökuntaa kyllä ohjataan ja määrätään ja valvotaan siinä miten elintarvikkeita myydään ja käsitellään, mutta sitten, kun omenat ja appelsiinit on saatu esille niille saakin tehdä mitä vain? Kuka tahansa visvatautinen saa klähmiä ja rutistella hedelmiä ja vihanneksia kenenkään estämättä.

Seuraavassa kaksi aiheeseen sopivaa kuvaa. Niissä on ruokaa.


 Hinnoista näkee heti, ettei näitä kuvia ole otettu Suomesta. Ei olekaan, ne ovat Tartosta viime kesältä. Hinnat ovat kuitenkin euroja.

Toinen ruokaan liittyvä harmitus josta minun on jo monta kertaa pitänyt purnata, ovat television suttukokit. On kokkiohjelma mikä tahansa, siellä häärii joku hiukset auki ja paljain päin. Ruokia, jopa salaatteja, sekoitetaan paljailla käsillä, mutta käsien pesua ei esitetä. Olenko ainoa, jonka ruokahalu menee jo tässä kohtaa?

Kuinkahan monet muuten yleensäkään pesevät kätensä kunnolla? Aika usein käsienpesua saa esittää se, että kädet kastellaan äkkiä ja kuivataan puolihuolimattomasti. Tai ei pestä ollenkaan: viimeksi kun olin ison kauppakeskuksen vessassa pesemässä käsiäni, vessakopista tuli nainen ja meni ulos käsiään pesemättä. Oli tietysti matkalla heviosastolle rutistelemaan tomaatteja.

Maailmassa piisaa epäkohtia. Ne huomaa sitä paremmin, kun on jo valmiiksi sopivan ärtyisällä tuulella.
Se ehkä liittyy tähän ikään.
Se liittyy tähän ikään.

Tässä iässä nainen - tahtoi tai ei - alkaa temperamentiltaan muistuttaa kaukaasianpaimenkoiraa. Tiedätte varmasti ne hellyttävästi nallekarhua muistuttavat luppakorvat, jotka yleensä ovat lempeitä ja rauhallisia ja joiden arvaamattomuus piilee siinä, että niillä on räjähtävä temperamentti.   

 Kesken mitä leppoisimman yhdessäolon ne paljastavat terävät hampaansa ja käyvät sumeilematta kimppuun, tappoaikeissa.

5 kommenttia:

 1. Käsienpesu on tärkeää! Toisissa eriöissä julkisissa wc:ssä on oma käsienpesulavuaarinsa, joten sitä avoimessa tilassa olevaa ei välttämättä tarvitse käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että annoin väärän todistuksen lähimmäisestäni; ehkä kädet sittenkin tuli pestyä jo eriön puolella. Mutta huolellisella käsienpesulla tosiaan säästyttäisiin aika monelta sairastamiselta.

   Poista
 2. Ruoka on Suomessa liian kallista. Kun eurot tuli, hinnat pomppasivat samantien pilviin eivätkä ole alaspäin tulleet lupauksista huolimatta. Vaikka juuri sillähän euron iloja kansalle perusteltiin, että tulee halvemmat hinnat, jollen vallan väärin muista.
  Itsekin olen usein ihmetellyt naisten vessassa, että miten voikin olla niin paljon käsiä pesemättömiä naisia!
  Tunnistan myös itsessäni iän tuomaa ärhäköitymistä. Mitä kaikkea sitä olisikaan jo nuorena saanut aikaseksi jos olisi ollut tällainen rohkeampi temperamentti.

  VastaaPoista
 3. Totta kirjoittelet! Olen itsekin miettinyt samaa asiaa, että mitä kaikkia pöpöjä ompuissa, tomaateissa ym on, ja siksi pesen ne ennen syömistä. Kaikki eivät todellakaan pese käsiään vessareissulla, edes naiset. Ja todellakin, erityisesti telkkarissa pitäisi kaikilla kokeilla olla hatut päässä! Oli höpsö katsoa Junior Cheff -ohjelmaakin, jossa lapset haroivat hiuksiaan ja räpläsivät kasvojaan kokkauksen ohessa. Lapsesta astihan näitä asioita pitäisi toitottaa, ja mikä olisi parempi paikka olla esimerkkinä kuin Junior Chef!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Matkatar!
   En itse katsonut Junior Chefiä, mutta epäilen, ettei siinäkään ohjelmassa käytetty aikaa siisteysopetukseen.

   Poista