keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Voitto se on pienikin voitto

Helpotuksen huokaus: pääsin lauseopin tentistä läpi! Tosin huonoimmalla mahdollisella arvosanalla, mutta läpi kuitenkin. Ja positiivisesti ajatellen olen sentään osannut ainakin puolet tentissä kysytyistä asioista. Tosin en voi ymmärtää, mikä puoli mahtaa olla kyseessä, sillä en mielestäni vieläkään ymmärrä lauseopista juuri mitään.

Nyt olen ansainnut pienen kukan. Vaatimattoman pienen kukan.


Nyt, kun olen selvittänyt suomen kielen perusopintojen kaksi vaikeinta tenttiä alan jo uskoa, että saan opintokokonaisuuden suoritettua. Huomenna on kielenhuollon tentti ja itse kurssi on tuntunut todella helpolta äänne- ja muoto-oppiin ja lauseoppiin verrattuna. Tunnustan, etten ole lukenut tenttiin yhtään. Tämä ylimielisyys voi vielä kostautua ja joudun häpeissäni tunnustamaan, etten selvinnyt siitäkään tentistä ensimmäisellä kerralla. 

Opiskeluasioihin tämäkin liittyy: luin aamulla Turun Sanomista, että Turku aikoo lopettaa työväenopiston kankaankudontakurssit ja myydä opiston kangaspuut.
Siis mitä? Missä ihmiset sen jälkeen voivat käydä oppimassa kutomista? Kudonta-asemia täällä on, mutta entä paikkoja, joissa alusta pitäen opetetaan kangaspuiden rakenne ja kokoaminen, erilaiset sidokset, kankaan rakentaminen ja kutominen?

Kävin aikoinaan kolme vuotta työväenopiston kudontakursseilla ja opin kaikki em. asiat. Tämän päivän lehtijutussa väitettiin, että opiston kudontaluokissa istuu aina samoja ihmisiä, mutta se ei ole totta. Kudontakurssit on suunniteltu kolmivuotisiksi juuri siksi, että ne alkavat ja loppuvat, muodostavat johdonmukaisen kokonaisuuden ja oppilaat käyvät ne kurssi kerrallaan. Näin ainakin silloin, kun itse olin oppilaana.

Hyi Turku, tosi ruma suunnitelma! Sitä perusteltiin sopivien tilojen puutteella. Vai ei muka Turussa ole yhtään tilaa, johon sopisi muutamia kangaspuita? Uskallan epäillä.

Muitakin kummia uutisia lehdessä oli (tarkistin jopa, ettei ole aprillipäivä!) Luin ällistyneenä tarinaa Kansainvälisen valuuttarahaston entisen johtaja Dominique Strauss-Kahnin viimeisimmästä julkisesta sotkusta. Nythän kyse on siitä, että herra Strauss-Kahn on käyttänyt maksullisia naisia ja väittää nyt ettei tiennyt tilapäislemmittyjensä ammatista.

Tässä ei vielä ollut mitään kummallista. Mutta se, mitä lemmentöissä ahkeroineen entisen rahastoherran puolustusasianajaja sanoi, on mielestäni perin kummallista, lähes absurdia. Puolustus nimittäin vetosi siihen, että kun ollaan juhlissa niin alastomasta naisesta on vaikea nähdä, onko hän hieno leidi vai prostituoitu.

Tämä on varmasti totta. Mutta eikö suurempi kysymys ole se, miksi nainen on juhlissa ilman vaatteita? 

6 kommenttia:

 1. Onnea tentistä!
  Blogisi on suosikkini ja jos pitäisin itse blogia haluaisin pohdiskella juuri samoja asioita kuin sinä. Nyt minun ei tarvitse, kun käyn lukemassa ne täältä suoraan. Minusta on mukavaa, kun et jumi vain yhden asian kimpussa, vaan sinulla on ajatuksia herättäviä postauksia vaikka miltä elämän alueelta. Jes, tätä lisää!!

  Minäkin olen muutama vuosi suorittanut avoimen kautta kirjallisuuden ja suomen kielen aineopinnot ja väännän nyt kirjallisuudesta gradua. Työn ohessa. Ja on hidasta. Mutta niin mukavaa. Tämä kypsän iän opiskelu on tuskaisen koukuttavaa. Mutta onneksi ei ole kiire valmistua.

  Aurinkoisia kevätpäiviä ja tsemppiä opintoihin!
  terv. Tuula

  VastaaPoista
 2. Tuula: kiitos rohkaisevasta viestistäsi! Minullakin on pienen pieni haave, että jospa tästä vielä joskus maisteriksi... Olisi hauska kuulla enemmänkin opiskelustasi. Mikä mahtaa olla gradusi aihe?
  Jos joskus jatkan opintoja, haluan opiskella kirjallisuutta, suomen kieli saa jäädä perusopintoihin.Turun avoimessa ei edes voi opiskella muita kuin perusopintoja, mutta Jyväskylässä se taitaa onnistua? Oletko ehkä kirjoilla siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelin aineopintoni Oulun yliopiston avoimessa ja pääsin sitten myöhemmin tekemään syventävät sinne. Gradun aihe lepattelee Juhani Ahon Papin tyttären ja Papin rouvan ympärillä...
   Voin kertoilla lisää tästä aikuisen äiti-ihmisen opintiestä vaikka joskus sähköpostitse, jos haluat.

   Poista
 3. En ymmärrä kumpaakaan juttua, en tosiaan käsitä miksi se kutomiskurssi pitäis lopettaa? Ei silloinkaan vaikka siellä istuis samat ihmiset 15 vuotta. Mitäs se sitten niin kauheesti haittais. On niitä vakavampiakin juttuja...
  Ja toinen juttu: eikö ne maksulliset naiset sitten ottaneetkaan maksua kun tuo ko. herra ei ollut huomannut heidän olevan maksullisia? Mua ällöttää joskus tuo miessukupuoli.

  VastaaPoista
 4. Ai niin: ONNEA TENTISTÄ!!Ja tenttiin!

  VastaaPoista
 5. Tuula: olisi tosi mukava tietää enemmän opintojesi sujumisesta. Minulle voi lähettää postia osoitteeseen pirkkovarjo.maailmalla@gmail.com

  Milli: siinä naisjutussa oli käsittääkseni jotain lahjusepäilyjä, joten po. ukko ei ole itse maksanut mitään. Tuskin asiasta muuten olisi kohua noussutkaan.

  VastaaPoista