lauantai 4. helmikuuta 2012

Terveisiä rakennusmessuilta

Turussa on tänä viikonloppuna Rakennus- ja sisustusmessut. Kävimme siellä aamupäivällä. Turun Messu- ja kongressikeskus oli täynnä ihmisiä, sinnikkäimmät olivat lähteneet ruuhkaan jopa lastenvaunujen kanssa.
Sisustuspuoli jäi aika laihaksi, joten messujen yleisilme oli melko väritön. Poimin muutamia mielestäni kiinnostavia yksityiskohtia kameraani.


Hauskanvärisiä ulko-ovia.
Erikoisenpuoleinen pystyuuni.
Useimmat esillä olleista keittiöistä olivat niitä, joissa ovet ovat korkeakiiltoisia, sileitä ja vetimettömiä. Tämä on enemmän minun makuuni.
Kuvasta sitä ei ehkä näe, mutta tämä lamppu on iso kuin vanhanajan pyykkipata. Hintaa oli reilut 600 euroa.

Me tutkimme erityisesti maalämpöjärjestelmiä esittelevät osastot. Haaveilemme maalämmöstä sinne uuteen taloon ja otamme nyt selvää vaihtoehdoista. Tällaisilla pakkasilla ajatus lattialämmityksestäkin on tosi houkutteleva. Olisi ihanaa asua vanhassa talossa, jonka lattia on aina lämmin.

Messuilla kiertely on yllättävän raskasta. Kiertämisen lopuksi päätimme mennä syömään ja ajoimme sitä varten kauppakeskus Myllyyn. Ei siellä mitään ihmeellisiä ravintoloita ole, mutta kun ulkona on noin 20 astetta pakkasta, alkaa arvostaa lyhyitä kävelymatkoja.

Istuimme alas Ricossa ja tilasimme annokset. Viereisessä pöydässä istui kaksi naista, jotka olivat tulleet ennen meitä. He saivat tietysti ruokansakin ensin. Lautasilla taisivat olla jotkut pihvit, sillä annosten tultua käytiin seuraava periturkulainen sananvaihto:

- Mikä toi klöntti tosa pääl o? Onkse voita?
- O.

 

4 kommenttia:

 1. Kuvaamasi keittiö olisi myös minun makuuni.

  VastaaPoista
 2. :D Aika klönttejä nuo uunit ja lamput. Ei kelpaisi mulle.

  Lattialämmitystä sen sijaan suosittelen. Olimme niin kahden vaiheilla sen kanssa vuosi sitten kun kylpyhuonetta remontoitiin. Joka ikinen päivä joku meistä muistaa kehua kuinka hyvä on että laitettiin!

  Seuraan kirjoituksiasi lämmöllä, tästä pieni haaste sinulle blogissani...

  VastaaPoista
 3. Lattialämmitystä suosittelen minäkin. Meillä on maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys (en tiedä, onko niitä edes muunlaisia, heh). Mutta näillä pakkasilla ainakin meidän talossa on kylmä, johtuu kuulemma niiden lattialämpöputkien paikasta, niitä ei ole tarpeeksi seinien vieressä yms. En tiedä oikeita termejä noille jutuille, mutta käytännöstä tiedän: nyt on kylmä!
  Muuten maalämpö on ainakin meillä toiminut hyvin. Alkuinvestointi siihen on kylläkin aika iso.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: harmaa keittiö oli parhaasta päästä messuilla, mutta ihan tuollaista en silti haluaisi. Tämäkin on vähän liian kiiltävä.

  Preferita ja toinen Anonyymi: lattialämmitys on ehdoton. Meillä Ruusupensaan takana on sellainen alakerrasas ja kaikissa vessoissa. varsinkin nyt kun on ollut näin kylmää ei houkuttele yhtään muuttaa johonkin vanhaan taloon, jossa lattianraoista vetää.
  Maalämpö on kertasijoituksena iso, mutta maksaa itsensä takaisin.

  VastaaPoista