keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Huovutetut lapaset ja puutarhayllätys
Ostin reilu viikko sitten pidetyiltä Turun käsityömessuilta kaksi kerää Léttlopi-lankaa ja tein niistä lapaset. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun huovutin pesukoneessa.

Tässä lapaset ennen huovutusta:

ja alempana huovuttamisen jälkeen.

Käytin kuutosen puikkoja, silmukoita oli 44. Yritin laskea kerroksia huolellisesti, mutta silti lapaset ovat vähän eri kokoiset.

Messuilla lankaa myi Camilla Tomperi, kotisivut ovat osoitteessa www.ellun.fi.

Ehdin pääsiäisenä vihdoin maallekin, tosin vain pikimmiten. Keräsin Vanhan Maatilan kaikki petivaatteet ja pöytäliinat autoon ja toin tänne Ruusupensaan taakse pestäviksi. Pesukone onkin käynyt siitä lähtien ahkerasti. Nyt alan olla voiton puolella. Olen yleensä tuonut kaikki tekstiilit jo syksyllä kaupunkiin, mutta viimeksi se jäi. Hiiret olivat nakertaneet yhteen pöytäliinaan reiän.

Maalla lumet olivat melkein kaikki sulaneet ja paljastaneet pihan ja puutarhan, joissa niissäkin on paljon siivoamista. Ajattelin tänä vuonna aloittaa pihatöillä ja jos hyvin käy, ahkeroin siellä ensi viikonloppuna.

Eläimet eivät ole tehneet isompia tuhoja talven mittaan. Erityisellä huolella tarkastelin pientä kirsikkapuun tainta, jonka olemme saaneet lahjaksi ihan vauvana ja varjelleet kaikin keinoin kuivumiselta,  pupujen hyökkäyksiltä ja ikävään kuolemiselta. Hento taimi istutettiin, tuettiin ja leikattiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja talveksi se sai ympärilleen talon parhaan suojaverkon.

Pikku kirsikkapuun taimi näytti jo elämänsä ensi senteillä hieman erikoiselta. Katsoin sitä tarkkaan ja mietin, että hmmm...

Nyt taimi oli herännyt kevääseen terhakkaasti. Se on kasvanut ja vankistunut ja näyttää viihtyvän.

Erikoinen se on yhä. Perin erikoinen ollakseen kirsikkapuu.

Se nimittäin puskee täyttää päätä pajunkissoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti