maanantai 19. syyskuuta 2011

Kuninkaalliset ilmavaivat

Seurasin kuninkaallista vierailua vain radiosta, enkä sieltäkään kovin paljon. Olen reissannut tänään töitä tekemässä eikä Xantian radio toimi. Se on sääli, sillä pitkillä matkoilla siitä olisi paljon seuraa.

Mutta aamulla olin vielä kotona ruusupensaan takana, puuhailin keittiössä ja kuuntelin radiota. Siellä toimittaja kertoi, miten Victoria ja Daniel olivat erityisesti toivoneet voivansa kävellä mahdollisimman paljon pitkin katuja nähdäkseen tavallista kansaa.

No voihan se olla totta. Mutta enemmän uskon siihen, että Victoria ja Daniel yrittävät välttää ilmavaivoja parhaansa mukaan. Minulle ainakin pitkä, yhtämittainen istuminen tuottaa kamalan kipeät ilmavaivat joiden kanssa on mahdotonta enää seurustella kenenkään kanssa sivistyneesti. Ja kun ajattelee kuninkaallista vierailua: istumista lounailla ja päivällisillä ja seminaareissa ja esityksissä, kummallisia ruokia ja vähän viiniä päälle niin luulisi tuntuvan mahassa.

Niin vaikka eihän Victoria nyt juo viiniä.

Tulin yöksi maalle, sillä juttukeikkani osuvat nyt näille main. Raine on ollut täällä yksin ja rakentanut ikkunoita ja taas oli yksi uusi ikkuna ilmestynyt paikoilleen.

Lämmitin saunan. Sateella ja pimeässä ja kun on syksy on tavattoman lohdullista istua saunan lauteilla lämpimässä.
Tähän ei oikeastaan ole enää mitään lisättävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti