sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sunnuntai ei ole suosikkipäivä

Aloitin tämän sunnuntaipäivän ikkunanpesulla. Meillä on täällä Vanhalla Maatilalla taas yksi uusi ikkuna, nyt tässä ns. tyttöjen huoneessa. Huone on ns. tyttöjen huone siksi, että vaikka se alun alkaen on ollut tyttöjen huone, siellä nukkuvat nyt kaikki, jotka tulevat tänne vieraiksi.

Sen verran täytyy kehuskella, että olen tehnyt kaikki tekstiilit, mitkä kuvassa näkyvät, myös matot. Vain tuo pieni ruudullinen pöytäliina on Linumin mallistosta, sen ostin Tre Små Rum -liikkeestä Paraisilta.Vielä lähikuva ikkunasta. Ikkunalaudat maalaamme valkoisiksi, jahka ehdimme. Nämä uudet, Rainen alusta loppuun itse tekemät ikkunat ovat valtava parannus vanhoihin, jotka olivat huonossa kunnossa ja joiden puitteista kärpäset pääsivät ikkunoiden väleihin ja reunoista hiiret huoneisiin. Tästä ei ihan heti tulla ja taitaa viimakin pysyä paremmin ulkopuolella. Ja mikä melkein parasta: nämä saa auki ilman työkaluja!

Ikkunanpesun jälkeen kävin käsiksi puuvajan takana olleeseen tiilikasaan. Siinä makasivat salin entisen pystyuunin tiilet. Olivat maanneet jo pari vuotta, siitä asti, kun uusi uuni muurattiin paikoilleen, mutta en ole saanut tartutuksi toimeen aikaisemmin. Nyt pinosin tiilet siististi ja harjasin ne puhtaiksi sitä ennen. Se olikin kovempi urakka kuin luulin, sillä tiiliä riitti aina vain.

Tein vielä Nonnan kanssa pitkän lenkin ennen kuin päätin, että sunnuntaityöt saavat riittää. Otin vanhan naistenlehden käteeni ja kuinka ollakaan, siinä oli artikkeli sunnuntaimasennuksesta. Onko tuttua?

Muistan kärsineeni sunnuntaiahdistuksesta - ei kai ihan masennuksesta kuitenkaan - kouluaikoina. Maanantaisin tuntui aina olevan pitkä koulupäivä, monta tuntia matematiikkaa ja liikuntaa ja suklaapuuroa ruoaksi, sitä ainoaa kouluruokaa, jota todella inhosin. En tiedä, johtuiko sunnuntaipäivien ahdistava tunnelma siitä tiedosta, että ikävä maanantai oli tulossa vai siitä, että sunnuntaina ei ollut sitäkään.

Lehtijutun mukaan sunnuntaimasennus on yleistä ja sen kourissa ollaan todella onnettomia. Minulla ei missään nimessä ole mitään neuvoja annettaviksi. Sunnuntait eivät vieläkään ole suosikkipäiviäni, vaikka en tietääkseni pode minkäänasteista ahdistusta niiden takia. Sunnuntait vain ovat vähän tylsiä, maanantait tuntuvat paljon paremmilta. Maanantai on arkinen ja käyttökelpoinen kuin lattiaan levitetty puhdas räsymatto.

Lopuksi saan vielä ilmoittaa, että olen Lottovoittaja. Kyllä.

Voitin kolme ja puoli euroa. Euron lotosta ja kaksi ja puoli euroa jokerista.

Saa kadehtia, mutta kerjuukirjeitä ei kannata lähettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti