sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Aikarosvo aisoihin - edes päiväksi

 Olin niin tohkeissani eilen, että unohdin kertoa, kenen romaania siteerasin edellispäivänä. Se oli Reijo Mäen Pitkä lounas.

Tänä aamuna, aamutoimien jälkeen, istuin tähän työpöytäni ääreen ja napsautin koneen auki, kuten tavallista. Mutta tänäänpä en jäänytkään tähän vetelehtimään. Kun olin selannut sivut, jotka on selattava, tarkistanut esimerkiksi Missä Muruseni On (keskellä Atlanttia menossa Ameriikkaan näköjään), suljin koneen ja päätin avata sen vasta illalla eli nyt.

Ihmeen paljon saa aikaan kun ei tuon tuostakin pistäydy koneelle katsomaan, onko maailmassa tapahtunut jotain merkillistä tai onko joku edes lähettänyt sähköpostia.

Sain esimerkiksi valmiiksi tämän pikku keittiöenkelin.

Hän on hieman palavissaan, koska on juuri askarrellut joulukranssin ja miettii nyt mihin sen ripustaisi.

Haravoin vähän pihaa. Meillä on taloyhtiön syystalkoot ensi lauantaina, mutta aion olla julkeasti poissa, sillä menen tallille askellajikurssille koko päiväksi.

Siivosin, imuroin ja pesin vessat. On sunnuntai, tiedän, enkä vienyt mattoja ulos, ravistelin vain rappusilta.

Pesin ja silitin pyykkiä.

Tein Nonnan kanssa pitkän lenkin uutta reittiä pitkin.

Opiskelin. Päätin opetella tänään sanavartaloiden muodostamissäännöt ja opettelin myös. Sitten kokeilin taas morfeemianalyysin tekoa ja kuinka ollakaan, se tuntuu jo sujuvan. Mutta siihen on liian aikaista luottaa, olen monta kertaa ennenkin kuvitellut osaavani jonkun asian ja sitten saanut huomata ymmärtäneeni kaiken ihan väärin.

Laiska töitään luettelee. Mutta tämän tarkoitus olikin nyt vain kertoa, että kannattaa pitää tietokone joskus kiinni. Se jos joku on aikarosvo pahimmasta päästä.

Tämä oli oikein mukava sunnuntai.

5 kommenttia:

 1. AIvan totta! EI koneella oleminen ole pelkästään murrosikäisten pelaajien ongelma, kyllä sitä varttuneempikin väki helposti viettää liikaa aikaa koneen ääressä. Joillakin bloggaajillakin on monen kymmenen blogin lista...voiko ne oikeesti keretä lukea kaikki? Jos lukevat niin mihinkään muuhun ei sitten aikaa jääkään...

  VastaaPoista
 2. Milli: olen ihmetellyt samaa. Lukisin mielelläni blogeja(kin), mutta aika ei millään riitä. Nyt seuraan säännöllisesti vain neljää ja olen niitten takia jo luopunut parista muusta nettiharrastuksesta, esim. facebookiin en nykyään kirjoita juuri mitään.

  VastaaPoista
 3. Meidän perheessä teini-ikäinen on nykyään kaikkein vähiten koneella, hänellä on muutakin elämää, onneksi! Ja nuorimmaisen käyttämään nettiaikaan vanhammat puuttuvat päivittäin: "Nyt riittää, ulos tai leikkimään välillä!" Mutta kuka komentaisi vanhemmat "Hus pois koneelta". Etenkin äidin joka viettää koneen ääressä työpäivän, ja iltaisin halajaa vielä lukemaan blogeja, käväisemään FB:ssa, puuhailemaan valokuvien parissa... pitäisikö ostaa munakello? :)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä ihana keittiö-enkeli<3

  VastaaPoista
 5. Maiju: aika ison osan elämästä tämä kone nykyään vie eikä ole kuin muutama vuosi siitä, kun en osannut edes käyttää koko vekotinta. Enkä ollut yhtään kiinnostunut. Mutta onhan tässä paljon hyvääkin, voi vaikka tällä tavalla jutella seinänaapurin kanssa...

  Lennu: kiitos! Enkelin ohje on Tilda-kirjasta Satumainen talvi.

  VastaaPoista