perjantai 16. joulukuuta 2011

Loviisan Aitta

Joulunalustraditioihini on jo muutaman vuoden kuulunut käynti Loviisan Aitassa Ruskolla. Tänään oli sen vuoro.


Loviisan Aitta on vanhaan navettaan kunnostettu sisustuskauppa, joka on kahdessa kerroksessa täpötäynnä ihania tavaroita. Sinne löytää helposti Turun suunnasta, kun ajaa Länsikeskuksen ohi Kuninkojantietä pitkin, ei käänny Ikeaan vaan jatkaa suoraan Ruskon keskustaan ja siinä se sitten kohta onkin, tien vasemmalla puolella.

Ihailen joidenkin ihmisten kykyä laittaa tavarat kauniisti esille. Tällaisesta tavaramäärästä saisi helposti aikaan pelkän kaaoksen.

Liikkeeseen oli ilmestynyt uutuutena pieni vaateosasto, jossa myytiin Odd Molly -tyylisiä naisten vaatteita
(Odd Mollya ne eivät kuitenkaan olleet, mutta merkkiä en muista). Muuten täältä löytyy vaikka mitä maalaisromanttiseen tyyliin ihastuneille.


Tämän lusikkalaatikon olisin melkein voinut ostaa. Ehkä sitten sinne uuteen keittiöön, sen sähköraastimen viereen...

Lopulta ostin vain kaksi pientä metallitähteä, pienen valkoisen koristeliinan ja pätkän silkkinauhaa. Yleensä olen kierroksen päätteeksi juonut kahvit liikkeen tunnelmallisessa kahvilassa, mutta en tänään.

Tänne kannattaa tulla ajan kanssa. Ja kannattaa harkita kaksi kertaa, ottaako miehen mukaan. Kun lähdin, parkkipaikalle oli juuri tullut eräs pariskunta, joka kävi keskustelua siitä, pitääkö miehen tosiaan tulla "tuonne sisälle". Ymmärsin, että mies jäi lopulta autoon odottamaan. Se ei ole hauskaa kummallekaan.

Huomenna olisi vuorossa vähän ikkunanpesua. Jos ei sada; tänäänkin on satanut, välillä vettä ja välillä rakeita. Talvesta ei ole tietoakaan.

2 kommenttia:

  1. En tiedä onko kaupan säännöt muuttuneet mutta ulko-ovessa on ennen ollut ilmoitus jossa kielletään sisällä kuvaaminen.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: en ainakaan huomannut. Ja julkisissa tiloissa, kuten kaupoissa, kuvaaminen on laillista. Vaikka tietysti olisin kunnioittanut kauppiaan toivetta, jos olisin sellaisen nähnyt.

    VastaaPoista