maanantai 19. joulukuuta 2011

Todistettavasti nuorempi

Facebook-sivuni sivupalkki mainosti minulle tänään hoikentavia alushousuja. Niiden avulla on mahdollista näyttää jopa 5-8 kiloa hoikemmalta. Uskon sen. Mainoksen hyvin hoikalla mallilla oli tukevan näköiset housut vedettyinä lähes kainaloihin saakka. Varmasti hoikentaa.

Minulle tarjoillaan tuollaista koska kuulun kohderyhmään. Olen keski-ikäinen nainen joka kaiken todennäköisyyden mukaan laihduttaa, haluaa näyttää nuoremmalta, on kiinnostunut vaatteista ja kärsii inkontinenssista. Sitähän varten facebookiin täytyy kertoa syntymäaika.

En aio tarttua mahdollisuuteen saada jopa 5-8 kiloa laihduttavat alushousut puoleen hintaan. Inhoan puristavia vaatteita ja tiedän, että kun käyttää tuon kaltaisia asusteita ei mene kauaakaan, kun vatsaa alkaa polttaa. Näyttäisin ehkä tosi hoikalta, mutta tuskanhiki otsalla. Ei kiitos.

Tein tänään lähes viimeiset jouluostokset. Pistäydyin myös Turun Kauppahallissa. Siellä on aina mukava käydä, mutta joulun alla siellä on erityisen ihanaa.


Törmäsin hallissa sukulaisiini, yli 80-vuotiaisiin tätiini ja hänen mieheensä. Juttelimme hetken ja ihailin taas kerran tätini kauneutta. Hän on vaatimaton ihminen joka ei koreile vaatteilla, ei meikkaa eikä varmasti koskaan ole käynyt kauneushoitolassa. Silti hänellä on kaunis, sileä iho ja hän näyttää paljon ikäistään nuoremmalta. Jos hänet saisi joskus houkuteltua ammattimeikkaajan, kampaajan ja stailaajan pakeille, ottaisi sitten valokuvan ja väittäisi, että tässä on tuorein otos Armi Kuuselasta, niin täydestä menisi.

Täti on elävä todiste siitä, että 600 euroa litra maksava päivävoide ei ehkä sittenkään ole se, mitä me naiset ensisijaisesti tarvitsemme. Kauniin ihon, sopusuhtaisena säilyneen varren ja nuorekkuuden salaisuutena lienevät tässäkin tapauksessa terveet elämäntavat;  yksinkertaista ruokaa sopivasti, mutta ei tupakkaa eikä alkoholia.

En tosiaankaan väitä, etten itse olisi koskaan sortunut mainosten lupauksiin. Yksi ja toinen purkki, joka tekee käyttäjästään todistettavasti nuoremman on löytänyt tiensä Ruusupensaan taakse. En tiedä, ovatko ne toimineet, sillä en tiedä, millainen olisin ilman niitä. Omat voiteeni ovat kuitenkin halvimmasta päästä, en ole ikinä ollut niin varoissani, että olisin voinut ostaa jotain dioria.

Mitä oikeastaan odotamme tapahtuvaksi sitten, kun näytämme todistettavasti nuoremmilta? Sillä onhan ollut päiviä, jolloin näytimme oikeasti nuoremmilta, eikä elämä silloinkaan ollut tämän kummempaa.

Ja mitä väliä sillä on, näyttääkö joku 5-8 kiloa hoikemmalta vai ei? Kuka edes huomaa?

3 kommenttia:

 1. Kiitos taas, ihana vapauttava kirjoitus. Ja toden totta, olen itse lihonnut viimeisen puolen vuoden aikan ties kuinka monta kiloa, ja silti minulta on muutamaan otteeseen kysytty olenko laihtunut. Eli eihän kukaan edes huomaa. Ja jos huomaakin, niin entäs sitten?! Kymmenen vuotta sitten +5 kiloa olisi kieltämättä ollut katastrofi, mutta nyt olen suht sinut asian kanssa. Kunhan pidän huolen ettei tule taas seuraavaat +5 ja sen jälkeen taas seuraavat +5.. ennen pitkää voi sitten jo alkaa tuntua liikkeissä. Mutta vielä ei mitään hätää! :D t.Maiju ps. pah! rekisteröidyin Blogisi lukijaksi, ja nyt en osaa kuitenkaan lähettää viestiä muuten kuin Nimettömänä...

  VastaaPoista
 2. Ihanan rehellinen ja aito mielipide Sinulla, olen aivan samaa mieltä. Tosin vanheneminen ja rypistyminen on osittain ainakin geeneissä eikä silloin auta edes terveet elämäntavat. Tunnen ja tiedän paljon naisia (ovat ikäisiäni 45+ tai nuorempia), jotka todella uskovat näihin kosmetiikkamainoksiin ja ostavat surutta yli 100 euron voiteita. Ehkä voiteet heidän omasta mielestään tehoavat, vaikka ulkopuolinen ei huomaa mitään.

  VastaaPoista
 3. Maiju: en tosiaan ole huomannut, että naapurissa olisi lihottu, eipä ole käynyt mielessäkään pohtia mokomaa. Kommentointiin en osaa antaa neuvoa mutta eihän nimi tärkein ole, vaan se kommentti. Kiitos siitä!

  Anonyymi: voiteiden paras teho taitaakin olla siinä, etä ne antavat käyttäjälleen vähän lisää itsevarmuutta.

  VastaaPoista