tiistai 5. helmikuuta 2013

Terveysasiaa

Aloitin hainrusto-vihersimpukkakapselien käytön 26.11. viime vuonna. Nyt tätä ihmiskoetta on siis jatkunut reilut kaksi kuukautta. Tämä on kolmas ja viimeinen raportti aiheesta.
Kapselien tarkoitus - ainakin minun käsittääkseni - on voidella niveliä sillä tavalla, että ne liikkuvat vähän paremmin, tehdä käyttäjästään vähemmän kankea.

Näin on tapahtunut. Minusta ei ole tullut Aira Samulinia, mutta kun esimerkiksi istuin sunnuntaina pitkän aikaa lattialla selaamassa vanhoja valokuvia, pääsin ylös kohtalaisen sujuvasti ja ilman irvistelyjä. Näin ei olisi tapahtunut vielä viime syksynä.

Lisäksi minua ei satu mihinkään. En väitä, että kapselit olisivat vieneet kaikki kolotukset mennessään, mutta sen tiedän, että juuri nyt ei satu mihinkään. Paitsi tuohon vasempaan olkapäähän joka on edelleen käyttökelvoton. Sekään ei ole sentään tullut pahemmaksi.

Tämä ei ole mainos: en ole saanut yhtään kapselia ilmaiseksi enkä aio pyytääkään. Halusin vain jakaa tämän kokeeni niiden kanssa, joita asia mahdollisesti kiinnostaa. Ja tietysti me kaikki tiedämme, etteivät mitkään maailman kapselit korvaa liikuntaa ja muita terveitä elämäntapoja.

Lisää terveysasiaa. Kävin eilen intialaisessa päähieronnassa. Sain lapsilta jouluna lahjakortin, joka oikeuttaa kolmeen päähierontaan ja eilinen oli järjestyksessä toinen kerta.

Kokemus on miellyttävä, mutta ei niin eksoottinen kuin luulin. Se on oikeastaan vähän humoristinenkin: mennä ventovieraan ihmisen luo, sanoa päivää ja antaa tämän muukalaisen sitten kouria päätäni itse asiassa aika intiimillä tavalla.

Hieronnan tarkoitus on kuulema kirkastaa ajatuksia. Elän toivossa, toistaiseksi olen saanut vain vähän päänsärkyä seuraavana päivänä.


Kuva ei liity aiheeseen. Olkoon nyt tuossa kun ei näin talvella paljon muutakaan kuvattavaa ole. Otos on Halistenkoskelta Aurajoen varrelta. Otin sen eräällä työreissulla, kun aurinko paistoi ja oli olevinaan niin kaunista.

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kokemuksesi tuosta hainrustokapselista. Itsehän niitä aikoinani kokeilin ilman tulosta. Mutta minulla todettiinkin sitten myöhemmin pehmytkudosreuma ja siihen pirulaiseen ei auta mitkään lääkkeet tai rohdot. Mutta jos edes jollekin nuo auttavat, aina kannattaa kokeilla;)
  Halistenkoski - voi, tuossa ihan lähellä Ylioppilaskylässä asustelin pari vuotta yli 30 vuotta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun et saanut apua vaivaasi! Oletko kokeillut bulgarianjogurtti-pellavansiemenöljyseosta? Siitä ei ole ainakaan haittaa.

   Poista
 2. Mukava kuulla, että todellista hyötyä kapseleista ja pitänee laittaa itsellekin kauppalistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, jos tuntee itsensä vähän kankeaksi. Muutama viikko riittänee siihen, että näkee, onko kapseleista hyötyä.

   Poista
 3. Pitää nyt kysästä, että aiotko jatkaa niiden kapseleiden syöntiä jatkossakin? Mietin vaan, että kestääköhän hyvä vaikutus vain sen aikaa kun niitä käyttää vai olisikohan niistä hyötyä kuuriluonteisesti käytettynä.

  VastaaPoista
 4. Aion jatkaa ainakin toistaiseksi. Joku kokenut kertoi, että jo viikko ilman näitä kapseleita toi vaivat takaisin.

  VastaaPoista