lauantai 1. tammikuuta 2011

Ylistys grillimakkaralle

Terveisiä Turun yöelämästä. Se on näin vilkasta.
Kuva on otettu Turun kävelykadulta tänään noin puoli yhdeksän aikaan illalla. Varhainen ajankohta selittänee aution näkymän, oikea yöelämä alkaa tietääkseni nykyään paljon myöhemmin.

Me kaksi, Raine ja minä, olimme kuitenkin rohkeasti lähteneet yöelämään ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Kaikki alkoi siitä, kun kerroin, että mieleni on jo pitemmän aikaa tehnyt Martinsillan Grillin grillimakkaraa.

-Ei sitä voi syödä, jos ei ensin juo jotain, Raine sanoi ja niin me päätimme lähteä Kouluun.

Koulussakaan ei ollut vielä juuri ketään. Istun mieluummin Viinituvassa, mutta kun sen tiskiltä ei saa mustikkasiideriä, menimme pubiin. Ei sieltäkään enää saanut, joten otin yhden mustaherukkasiiderin ja yhden karpalosiiderin. Ilman jäitä. Raine joi kaksi irishcoffeeta.

Näiden huikeiden juominkien jälkeen olimme valmiit grillille. Martinsillan Grilli on ollut lohdullinen valo yössä jo useammalle sukupolvelle.


En tiedä mitään muuta paikkaa, josta saisi yhtä hyvää grillimakkaraa. Varmaan niitä on, mutta minulle riittää tämä yksi. Meihin nähden grilli on myös loistavalla paikalla, onhan tämä kotimatkan varrella, kun tulemme keskustasta.

Näitä grillimakkaroita voi syödä, vaikka ei olisi mitään juonutkaan. Mutta parin hyvän juoman herkistämillä makuaisteilla nautinto on täydellinen.


Annos ei hurmaa ulkonäöllään eikä esillepanolla, mutta päälliskaupaksi saa Aurajokimaiseman iltavalaistuksessa. Ja huomiset mahanpurut, sillä sen verran maustettua tämä herkku on.

Tämä oli hyvä aloitus uudelle vuodelle. Jos minä tulevan ulkomailla oleskeluni aikana jotain ruokaa kaipaan Suomesta, niin se on tämä tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti