tiistai 29. maaliskuuta 2011

Turku on täydellinen risteilykaupunki

En aio jauhaa loputtomiin matkastani, mutta yhden asian haluan vielä sanoa, halusin sanoa jo monta kertaa matkan aikanakin.

Turku on loistava risteilykaupunki. Lähes täydellinen.

Perustelut: matkustajasatamasta on lyhyt matka ydinkeskustaan. Täysin mahdollinen kävellä ja ihailla jokirantoja. Lisäksi heti terminaalin edessä on huomattava nähtävyys, Turun linna.

Turku on sopivan kokoinen, kävellen ehtii moneen paikkaan ja nähtävää riittää koko päiväksi. Museot ja galleriat, Vanha Suurtori, kirkot - kaikki ovat hyvin hoidettuja ja kauniita. Kauppoja on paljon ja niissä myydään hyvää tavaraa, jota ei ole tehty vain turisteille. Myyjät ovat kielitaitoisia ja antavat asiakkaiden katsella rauhassa.

Turku on turvallinen.Turistin todennäköisyys tulla ryöstetyksi on lähes olematon. Taksit ja poliisit ovat luotettavia.

Miinusta tulee siitä, että Turkuun on hankalaa ja kallista tulla. Muuten olen vilpittömästi, täydestä sydämestäni sitä mieltä, että risteilykaupunkina Turku päihittäisi jokaisen paikan, jossa laivan kanssa kävimme. Niissä kaikissa oli hyviä puolia, mutta ei niin paljon samassa paikassa kuin täällä Turussa. 

Tämän halusin sanoa, tämän sanoin ja matkasta puhuminen loppuu tähän.

Selasin  netistä tilkkupeittomalleja, kun en lainaamastani kirjasta löytänyt sopivaa. Ihastuin kovasti string-tekniikalla tehtyihin peittoihin ja punnitsin vakavasti mahdollisuuksiani saada sellainen aikaiseksi. Järki voitti toistaiseksi ja olen kallistumassa helpompaan neliömalliin. Neliöitähän ne stringitkin ovat, mutta ne on koottu suikaleista. Vähän isommista kuitenkin kuin ne stringit, joita jotkut nimittävät alushousuiksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti