torstai 16. kesäkuuta 2011

Poutapäivän ilta

On ilta ja nyt vasta tajuan, etten yhtään tiedä, mitä maailmassa on tänään tapahtunut. En ole kuunnellut radiota enkä katsonut televisiota, en myöskään lukenut sanomalehtiä.

Kai siellä kuitenkin on vielä joku lukija? Haloo?

Poutapäivä piti käyttää tarkkaan hyödyksi. Ruoho oli aamulla liian märkää ajettavaksi, joten menin kasvimaalle kitkemään. Tosin aloitin kukkapenkistä, siitä uudesta, jonka tein viime syksynä. Se on aika iso ja jakaantuu kahteen osaan sillä tavalla, että välissä kulkee pieni kivipolku. Kuulostanee hienolta, todellisuudessa se on ihan tyhmän näköinen, jopa niin, etten kehtaa laittaa sen kuvaa tähän. Totta totta, en tiedä mikä meni pieleen, mutta koko istutus näyttää väärään paikkaan pudonneelta.

No, tein kuitenkin sen kanssa pienen kokeen. Myrkytin toisen puolen rikkaruohot yksitellen Round-Upilla. Käytin siihen hommaan koiran muovikauluria, joita meillä riittää, kun tuo koira on niin kova telomaan tassujaan. Tein kaulurista mahdollisimman pienen, asetin sen rikkaruohon päälle teltaksi ja suihkutin myrkkyä sisään. Näin tietysti sen takia, että vieressä kasvavat perennat eivät saisi osaansa rikkaruohomyrkystä.

Nyt, kun aineen olisi pitänyt vaikuttaa, pääsin arvioimaan myrkyttämisen tehokkuutta. Myrkytetyllä puolella rikkaruohot olivat pienempiä ja niitä oli hiukan vähemmän kuin ei-myrkytetyllä puolella. Jotkut rikkaruohoista olivat kuolleet. Huonoimmin myrkky näkyi vaikuttavan voikukkiin.

Kitkin molemmat puolet ja molempiin kului suunnilleen yhtä paljon aikaa. Testin lopputulos on siis se, että myrkyttäminen ei kannata.

Puolen päivän maissa aloitin ruohonleikkuun. Leikkuri ei ollut käynnistyä millään ja hyödynsin melko lailla rikasta suomalaista kirosanaperinnettä samalla, kun nyin narua voimieni takaa. Se nykiminen on jotakin, jota ihan varmasti en pysty kovin kauaa enää tekemään, se käy olkapäiden päälle. Onko olemassa leikkureita, jotka käynnistyisivät napista painamalla ja jos ei ole, voisiko joku ystävällisesti keksiä sellaisen? Se olisi suurenmoinen palvelus vanheneville ihmisille. Siis kaikille.

Ruohonleikkuussa menee 4-5 tuntia, jos leikkaa kaikki yhdellä kerralla. On makuasia, pitääkö sitä isona vai pienenä työnä. Hiki siinä ainakin tulee.

Lämmitin saunan ja sen valmistumista odotellessani otin vähän kuvia ilta-aurinkoisesta pihastani.Tuntuu, että puutarhassa  kaikki tapahtuu liian nopeasti. Kukat alkavat kukkia yhtä aikaa ja lakastuvat, ennen kuin olen ehtinyt pysähtyä niiden luo ihailemaan kauneutta. Sitä vartenhan me tätä teemme, voidaksemme nauttia tuloksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti