lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hätäisiä tyttöjä
Meilläpä oli viime yönä vilkasta yöelämää. Pietarin Prinsessa järjesti ohjelmaa niin, ettei mamman tarvinnut paljon nukkua.

Eihän koiraparka voi sille mitään, että sillä on herkkä vatsa. Nonnan vatsa menee sekaisin todella helposti. Sitten kun se menee, on kiire ulos eikä siinä auta mikään.
Viime yönä olin nukkunut ehkä tunnin, kun alakerrasta ensimmäisen kerran kuului koiraportin kolistelua. Jatkoa oli turha jäädä odottelemaan, parasta vain nousta ripeästi, vetää yöpuvun päälle jotain ja painua ulos. Ja sitten äkkiä takaisin sänkyyn ja silmät kiinni, että saisi nukkua edes vähän ennen seuraavaa herätystä.
Ihan kuin silloin, kun lapset olivat pieniä.

Niin paitsi ettei niitä tarvinnut viedä ulos öisin.

Luulen, että tällä kertaa löysän vatsan takana on muutos päivärutiineissa, onhan Nonna vasta viikko sitten muuttanut tuosta seinän takaa tänne. Ruokavalio sillä on sama kuin on ollut sen jälkeen, kun keksimme tämän yhden koiranruokamerkin, joka tuntui sopivan.

Tässä on Nonnan eväitä. Lääkepurkkejakin alkaa olla kuin kipeällä mummolla: vitamiineja, virtsanpidätyslääkkeitä ja vatsaa rauhoittavaa jauhetta.

Jos jollakulla on kokemusta herkkävatsaisesta koirasta ja hyviä vinkkejä niin otan niitä kiitollisuudella vastaan. Ja sanon jo nyt, että kahdeksankymmentä euroa kilo maksavat erikoisruoat on jo kokeiltu joten kiitos ei.

Kävin tänään Tarjoustalossa hakemassa koiranruokaa, se kun on siellä vähän halvempaa. Samaan aikaan ostoksilla oli muiden muassa perhe, johon kuului pieni, ehkä kolmevuotias tyttö. Pienokainen istui kärryssä ja kuulutti kovalla ja kirkkaalla äänellä:

- Mulla on kakkahätä! Äitii, mulla on kakkahätä!

Jokainen  Tarjoustalon asiakas sai varmasti tämän tiedon, sillä tyttösen ääni kantoi joka puolelle. Hän toisti asiaansa itsepintaisesti, moneen kertaan, mutta äiti sen paremmin kuin isäkään ei tehnyt mitään.

- Älä aloita tuota, äiti sanoi.
- Ei täällä ole vessaa, sanoi isä.

Minä ajattelin, että lasten kanssa pääsee helpommalla kuin koirien; Nonnaa ei voi käskeä lopettamaan ulos tahtomista, jos sillä on hätä.

Lapsia näköjään voi. Samalla tulee ehkä kylvettyä tulevien vatsavaivojen ja kroonisen ummetuksen siemen.

Tämä kirjoitus ei sitten ole Hau-Hau Championin mainos. Itse asiassa olen vähän tyytymätön koko firmaan, sillä lähetin jo ainakin vuosi sitten tuotteita koskevan kysymyksen valmistajan sivuilta löytämääni osoitteeseen enkä vieläkään ole saanut vastausta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti