sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Työsunnuntai

Käsittääkseni aika monet haaveilevat siitä, että voisivat tehdä ansiotyötä kotona. Aina silloin tällöin törmään aiheeseen liittyviin kysymyksiin niillä keskustelupalstoilla, joita itse seuraan. Joku kysyy, mitä kotona voisi tehdä ja toiset neuvovat, että ryhdy puhelinseksityöläiseksi tai freelancetoimittajaksi. Molempia pidettäneen niin helppoina töinä, että niihin noin vain ryhdytään.

Tämä oli nyt vain tämmöinen alustus, ei mikään kannanotto mihinkään. Itse olen ihan tyytyväinen kotoa käsin työskentelijä ja tänään päiväni meni seuraavasti: kirjoitin kolme juttua, tein kolmasosan tilkkupeitosta, pesin monta koneellista pyykkiä, laitoin ruokaa ja luin Helmiä. Kaikkea yhtä aikaa.

Se onnistuu sillä tavalla, että Helmi kulkee kainalossa vessakopperoiseen, jossa vahdin Tanssivaa Pesukonetta samalla, kun ruoka valmistuu uunissa ja toisella aivopuoliskolla mietin, miten avaisin jutun, jossa ei varsinaista kärkeä ole. Miettiminen jatkuu myös ompelukoneen ääressä ja siinä jos missä onkin hyvä ajatella. Kirjoittamiselle taas otetaan aikaa sieltä täältä ja niin vain käy, että kun ilta ehtii, on kaikki valmista.

Ulkona olen käynyt vain sen verran, että hain kellarista ison ruukun, johon istutin syksyllä pikkunarsisseja. Ne olivatkin yltyneet kasvamaan vallan mahdottomasti. Uskon, että ne vankistuvat ja vihertyvät muutamassa päivässä, ellei kova yöpakkanen pääse yllättämään.Koiran kanssa en ole tänään tehnyt mitään, Niina on hoitanut Nonnaa tämän päivän. On mukavaa, kun ulkoiluttamisen voi jakaa ja saa joskus vapaapäivän siitä. Ihan sama kuin pienten lasten hoidossa - lapset ovat rakkaita, mutta on ihanaa, kun joku toinen ottaa välillä vastuun.

Ai niin, teinhän sitten vielä yhden asian, käänsin sipulikeittoreseptini englanniksi ja lähetin sen Ukrainaan Olegille. Hän on yksi Rainen "pojista" laivalta ja on nyt myöskin lomalla kotonaan. Laivalla meillä tuli puhetta sipulikeitosta ja Oleg kertoi, että hän on vaimonsa kanssa yrittänyt tehdä sitä, mutta huonoin tuloksin.Minulla on hyvä resepti ja lupasin lähettää sen.

Luin tähän asti kirjoittamani läpi ja huomasin, että tehtyjen töiden luetteleminen vaikuttaa vähän itsekehulta. Se ei ole tarkoitus, vilpittömästi. Halusin vain kuvata, millaista oikeasti on tehdä töitä kotona. Se on tätä päällekkäin ja lomittain tekemistä samalla, kun sellaiset määreet kuin "työaika" tai "viikonloppu" saavat uuden sisällön.

Vaikka en minä tiedä muusta kuin tästä toimittajan työstä. Puhelinseksityö taitaa olla enemmän iltapainotteista?   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti