lauantai 28. toukokuuta 2011

Ruusu ja kärhö pääsivät kuoppaan

Kurtturuusu ja kärhö on nyt istutettu. Tästä aloitin.

Tuossa lapion vieressä oikealla puolella näkyy pallohortensia. Kaivoin sen ylös ja totesin, että sillä on hyvä ja terveen näköinen juuristo, enkä sitten raaskinutkaan heittää koko pensasta pois. Irrotin siitä osan ja istutin sen tuonne syrjempään, paikkaan, jossa on vähän varjoisaa ja kasvaa sammaltakin. Annan sille vielä mahdollisuuden.

Uusi istutus  näyttää tältä.Tein istututuksen mielestäni aika huolellisesti. Kaivoin isohkon kuopan ja vein siitä maan pois. Kaadoin pohjalle ensin kannullisen vettä, teen niin aina, kun istutan jotain. Sitten toin kuoppaan hiekkaa ja kaupasta ostettua puutarhamultaa.

Viherlassilasta eilen ostamani tarhakurtturuusu on nimeltään Schnee-Eule. Sen pitäisi olla matala, vain noin 50-60 senttiä. Kukat ovat valkoisia ja niitä riittää keskikesästä pitkälle syksyyn.

Loistokärhön kukat ovat laventelinsinisiä. Kärhön nimi on Lasurstern.

Istutin ruusupensaan samaan syvyyteen kuin se oli purkissa ja kärhön kymmenisen senttä syvempään. Aion vielä askarrella kanaverkkoa tuohon seinälle, jotta kärhö voi kiipeillä sitä pitkin.

Lopuksi istutin vielä viime viikonlopun istutus- ja muutostöiden jäljiltä jääneet ahomansikat ruusun ja kärhön seuraksi. Vihonviimeiseksi tietysti kastelin hyvin.

Nyt olen tehnyt voitavani ja jatkossa nähdään, miten kävi.

Sain tänään sen kermamunkinkin, josta jo pari viikkoa sitten haaveilin. Kävimme Rainen kanssa keskustassa ja Tiihosella kahvilla. Hyvää!

Tiihosen kahvila Laitilassa on aivan ihana paikka. Jos teillä ikinä on mitään asiaa tänne, niin poiketkaa siellä.

Tässä vielä jotain kaunista lauantai-iloksi. Tuo kukka lähtee kohta minun mukanani naapuriin, mutta linnut jäävät tänne. Ostin lintupatsaan eilen Hong Kongin puutarhamyymälästä, se ei siis ole mitään hienoa designea eikä antiikkiakaan. Kuten ei mikään täällä: meillä kaikki on joko itse tehtyä tai halvalla ostettua, mutta sehän ei tietenkään tarkoita samaa kuin ruma?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti