sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ennustuksia ja luonnonhenkiä

Pääskyset tulivat tänään. Ensin ilmestyi yksi. Se istui uupuneena sähkölangalla ja suki höyheniään. Sitten saapui toinen ja kohta ne jo lensivät sisään ja ulos suulin seinässä olevasta aukosta, pellon ja pihan yllä, edestakaisin, täydessä työssä.

Ihmisille pääskyset tuovat iloa ja lupaavat kesää, mutta millaista mahtaa olla elämä pääskysen näkökulmasta? Hirmuisen pitkiä muuttomatkoja ja uupumatonta työtä.

Raine luki minulle tänään iltalehden horoskooppia, jossa Kaloille luvattiin, että olet viikonloppuna tosi tarmokas ja saat paljon rästihommia tehtyä. Lopuksi tapaat vielä mukavia ihmisiä ja vietät hauskoja hetkiä heidän kanssaan.

Horoskooppi piti täysin paikkansa. Se oli tietysti puhdas sattuma, sillä olen itsekin aikoinaan kirjoittanut sen verran horoskooppeja, että tiedän yhtä ja toista niiden luotettavuudesta. Sain kuitenkin paljon aikaiseksi ja kun lähdin kohti kaupunkia, kävin vielä tekemässä yhden haastattelun todella mukavien ihmisten luona valtavan mielenkiintoisessa paikassa. Siitä ei kuitenkaan nyt enempää, sillä minähän olen kirjoittamassa aiheesta juttua, eikä ole sopivaa syödä kuormasta.

Melkein viime töikseni maalla siistin vielä ison kiven ympärystän.


Kivi on aika iso ja kuten näkyy, se on haljennut kahteen osaan. Halusin tuoda sitä jotenkin esiin, joten laitoin sen ympärille ensin mansikkamuovia ja toin sitten hiekkaa päälle.

Kiven edustalla kasvaa kurjenpolvea ja helmililjoja. Nyt toukokuussa puska kukkii sinisenä, mutta myöhemmin kesällä, kun kurjenpolvi on kukassa, väri on sinivioletti.

Islannissa elää uskomus, jonka mukaan kiviä ei saa siirtää, koska niiden alla asuvat menninkäiset ja keijut ja muut luonnonhenget voivat suuttua. Jos asiassa on perää, on tämä kivi jos mikä varteenotettava maahisten asuinpaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti