tiistai 31. toukokuuta 2011

Pieni ravintola-arvostelu ja asiaa sillasta

Ei kesäpäivä kaupungissakaan hullumpi ole. Kävelin tänään Portsasta kulttuuripääkaupungin toiselle laidalle, Tuomiokirkon viereen ja kävin syömässä uudessa Hus Lindman -ravintolassa.

Paikka on tosiaan vasta hiljattain avattu, mutta se on jo ehtinyt saada kiitosta hyvästä ruoasta ja hienosta miljööstään.

1800-luvulla rakennettu talo on toiminut aikoinaan muun muassa maaherran asuntona. Nykyään sen omistaa Åbo Akademi.

Rakennus on aivan Aurajoen partaalla ja kesällä jokirannassa on terassi. Paikka on auki lounasaikaan, muulloin tilauksesta.

Sisätilat olivat tyylikkäät, joskin minuun makuuni liiankin pelkistetyt. Lamput olivat kummallisia.

Veikkaan, että ravintolasta tulee yksi suosituimmista hääpaikoista Turun keskustassa.

Ruoka oli aika hyvää. Alkupalapöytä oli oikein hyvä ja selkeä, mutta lämmin ruoka toi mieleen alkuvuoden laivamatkan ja ne iänikuiset paneeraukset ja mössötykset. Tarjolla oli jotain kuorrutettua kalaa juustotäytteellä, kukkoa viinissä ja kasvisnuudeliwokkia. Otin viimeksi mainittua ja se oli ihan syötävää. Olisin kuitenkin voinut jättää syömisen alkupaloihin tai tehdä vaikka santsikierroksen kalapöydässä, se olisi mainiosti riittänyt.

Palvelu oli ystävällistä. Vessat olivat hienoja ja siistejä ja niitä oli useita.

Lysti maksoi vähän yli 14 euroa. Siinä oli ehkä vähän Aurajoki- ja maaherralisää. Lähtiessäni huomasin, että pihalle on tulossa pensasruusutarha. Siitä tulee varmasti kaunis.

Paikka löytyy osoitteesta Piispankatu 15.

Kävelin taas kotiin ja tein ihan pienen mutkan Pinellan kautta. Halusin nähdä, miltä täysin remontoitu, arvokas vanha ravintola näyttää. Tosin vain ulkoa päin, en sentään mennyt sisälle.


Pihatyöt ovat täälläkin vähän kesken, kuten näkyy.

Täällä Turussa on vuosikaudet puhuttu (miten tämä kuulostaa niin tutulta!) kirjastosillasta. Me haluamme tai emme halua kevyen liikenteen siltaa pääkirjaston kohdalta vastarannalle, riippuu siitä, kuka on haluamassa. Nyt näyttää, että silta on sittenkin päätetty tehdä ja tehtykin jo. Vassokuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti