sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Terveydestä


Tänään puhutaan terveydestä. Päivän kuva tukee teemaa mitä parhaiten.




Korvapuustit eivät ole mitään funktionaalista ravintoa, mutta kun niitä leipoo harvoin, saa ne myös syödä hyvillä mielin. Leivoimme eilen tyttären kanssa ja muutama pulla on vielä jäljellä.

Viime blogikirjoituksessani puhuin ratsastuksen kaikin puolin hyvää tekevästä vaikutuksesta. Lukijani Kanaemo kommentoi kirjoitusta ja kommenttien yhteydessä otti puheeksi myös reuman. Ensin ajattelin kirjoittaa asiani vielä vastauksena Kanaemolle, mutta kun haluan jakaa tämän kaikkien muidenkin kanssa niin tässä tulee:

sain monta vuotta sitten hammaslääkäriltäni, turkulaiselta Roope Lehtiseltä erään ohjeen. Olin nimittäin juuri kertonut saamastani osteoporoosidiagnoosista mihin Lehtinen vastasi työntämällä käteeni kopion eräästä lehtiartikkelista. Se taas kertoi miehestä, joka oli kehittänyt lääkkeen syöpää ja monia muita sairauksia vastaan. Minulla ei enää ole sitä artikkelia, joten en muista, kuka mies oli tai missä, mutta itse rohto on todella yksinkertainen ja kaikkien saatavissa. Siihen tarvitaan vain bulgarianjogurttia ja kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä. Tilkka öljyä sekoitetaan jogurttiin hyvin ja sitten vain syödään. Artikkelin mukaan syövän hoitoon tarvitaan puoli purkillista päivässä.

- Siinä sinulle osteoporoosilääkettä, sanoi Lehtinen kopion antaessaan. Sitten hän kertoi, että oli itse parantanut reumansa tuolla seoksella.

Nyt huomatkaa, että minä en väitä mitään. Kerron vain, mitä varmasti tiedän kuulleeni ja lukeneeni. Haluan jakaa tämän tiedon sen tähden, että jos joku saa apua tästä ei ole mitään syytä pitää tietoa vain itselläni.

Olen käyttänyt jogurttirohtoa aika säännöllisesti. Se on hyvää eikä ainakaan haitallista millään tavoin. Osteoporoosini ei ole pahentunut, päinvastoin vähän parantunut, mutta siihen vaikuttavat varmasti myös tunnollisesti ottamani, lääkärin määräämä lääke sekä liikunta. Muista vaivoista en osaa sanoa, kun minulla ei niitä ole. Voi olla, että joku vakava sairaus iskee jo huomenna mutta tänään, 54-vuotiaana, olen fyysisesti ja henkisesti täysin terve.

Olen kertonut jogurttiohjeesta ainakin kolmelle syöpäpotilaalle. Se ei parantanut heitä, kaksi heistä kuoli sairauteen. Molemmat tosin kertoivat, että seoksen nauttiminen olisi helpottanut heidän oloaan. 

Jogurttirohdon lisäksi käytän havupuu-uutejuomaa ja kalsiumia. Terveydestä puhuttaessa en voi olla myöskään mainitsematta tohtori Nebil Al-Marayatia, jolta sain avun levottomiin jalkoihini muutama vuosi sitten. Tällä bagdadilaissyntyisellä tohtorilla on Acu+ -niminen klinikka Raisiossa. Jokainen, joka kärsii levottomista jaloista tietää, miten piinallinen ja rajoittava vaiva se on, ei voi esimerkiksi käydä teatterissa tai elokuvissa kun ei pysty istumaan paikoillaan.

Ajattelen niin, että jokainen on ensisijaisesti vastuussa omasta terveydestään. Pitää yrittää elää sillä tavoin, ettei tee vahinkoa itselleen. Jos tekee, on turha itkeä. Kuulostaa kovalta, mutta sanon rehellisesti, mitä ajattelen. Vertaan tätä siihen, että jos joku ostaa uuden auton ja ajaa sillä tahallaan päin seinää, on tyhmä jos haluaa rahansa takaisin, koska auto hajosi. Sitten on tietysti valtava määrä muttia  ja josseja ja sekä-ettiä, erilaisia elämäntilanteita ja eri tasoisia kykyjä käsitellä ongelmia ja selvitä niistä.

Olen aina suhtautunut avoimesti ns. vaihtoehtohoitoihin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö luottaisi myös tavallisiin lääkäreihin - eivät nämä kaksi asiaa sulje toisiaan pois. Loppujen lopuksi on yhdentekevää, miten matka tehdään jos kuitenkin päästään perille.

7 kommenttia:

  1. Jogurttiohje laitetaan heti korvan taakse!!

    Itse olen aina valmis kokeilemaan kaikkea ja kun oikeiden töideni lisäksi teen turvehoitoja, kasvohoitoja, reiki-energiahoitoja ja intialaista päähierontaa, ei kovin skeptisesti voikaan suhtautua vaihoehtohoitoihin tai luonnonmukaiseen itsensä hoitamiseen.
    Olen sitä mieltä, että nykyään hoidetaan hyvin helposti ainoastaan oiretta, ei ongelmaa. Monessa vaihoehtohoidossa juuri pyritään hoitamaan sitä ongelman aiheuttajaa.

    Paljon annan arvoa oman terveyden hoidossa myös positiiviselle ajattelulle, monessa sairaudessa negatiivinen ajattelutapa ja jatkuva valittaminen eivät ainakaan paranna oireita. Toki läheisten ihmisten suhtautumisella on suuri merkitys, jos sairastava vaan sivuutetaan ja ajatellaan, että "olisi tuokin valittaja nyt hiljaa" ei kipuileva varmaankaan koe saavansa tukea tai ymmärrystä osakseen. Myönnän... sorrun kyllä itsekin valittamiseen tämän tästä ;), mutta talvet ja kylmyys on miulle myrkkyä nykyään, kesät helpottavat oloa paljon, oikein lämpiminä kesinä olen lähes oireeton ja se on ihanaa se! Kesää siis odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kokeilet ohjetta, niin kerrothan sitten jos huomaat jotain muutoksia? Olisi mielenkiintoista tietää, toimiiko se reuman suhteen jotenkin.

      Minäkin uskon vahvasti siihen, että ihmistä pitäisi hoitaa kokonaisuutena, henkisenä ja fyysisenä olentona. Varmasti ns. tavalliset lääkäritkin uskovat siihen, mutta siinä järjestelmässä tällaiseen hoitamiseen ei ole mahdollisuuksia.

      Intialaista päähierontaa - oi, olen haaveillut siitä pitkään ja jonain päivänä saan itsestäni niin paljon irti että tilaan ajan jostain!

      Poista
  2. Olipa mielenkiintoinen ja helppo ohje.... varmasti kokeilen.
    Itse syön, joka aamu puuron joukossa pellavan siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavansiemenet ovat varmasti terveellisiä. Olisiko kuitenkin niin, että öljyssä on vielä enemmän kaikkia hyviä ravintoaineita, kun niitä siemeniä pitää puristaa valtavat määrät yhtä pientä pullollista varten?

      Poista
  3. Tuon ohjeen laitan kokeiluun. Pidän muutenkin niin paljon jugurteista ja rahkasta, että onnistuu hyvin. Löysin tänne blogiisi tuolta Plazan keskustelupalstalta (vähemmän mukavasta aiheesta tosin), mutta kiva, kun olit jättänyt sinne linkin blogiisi :))

    VastaaPoista
  4. Nyt vasta luin edelliset kommentit, ja olen aivan samaa mieltä tuosta kokonaisvaltaisesta hoidosta. Sitä meille päntättiin päähän joka päivä sairaanhoito-oppilaitoksessa. Sister Callista Roy:n teoriat. Ihminen on psyykkinen, fyysinen JA emotionaalinen "olento". Ja siten häntä opetetaan hoitamaankin, kokonaisuutena. Kunhan sen vain kaikki olisivat oppineet ja sisäistäneet :)) Itse en unohda teoriaa koskaan, niin syvällä se on ajatuksissani ja tekemisissäni. Mutta teorioitahan löytyy paljon muitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hoitaja hoitaa yhtä paljon sydämellään kuin tiedoillaan ja taidoillaan. Kunpa vain hoitajilla olisi tarpeeksi aikaa tehdä työnsä niin hyvin kuin he haluaisivat.

      Kiva kun löysit tänne!

      Poista