sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Varmasti itse tehty

Luin aamulla Turun Sanomien verkkosivuilta, etta Anni Sinnemaki ei ole itse kirjoittanut blogiaan. Ihan oikeesti? Ja mina luulin, etta kaikki ministerit ja kansanedustajat ihan varmasti kirjoittavat itse kaikki bloginsa ja puheensa kun ovat ensin selvittaneet asiat perin pohjin ja ajatelleet tarkkaan, mita sanovat. Eihan sellaiseen mene aikaa kuin muutama tunti, pari paivaa korkeintaan.

Antakaa armoa Annille. Ei han ole ainoa. Ja mita valia silla sita paitsi on? Napparien avustajien laatimia teksteja on hauskempi lukea kuin heidan esimiestensa, jotka eivat valttamatta osaa kirjoittaa edes tyydyttavasti.

En ymmartanyt sitakaan kohua, joka syntyi, kun kavi selville, ettei Tuula Sariola ollut kirjoittanut kirjojaan itse. Mita valia sillakaan oli? Kirjat eivat muuksi muuttuneet, vaikka kirjoittajan nimi olikin toinen. Kirjat oli tehty hyvassa yhteisymmarryksessa Ritva Sarkolan kanssa. Jos naiset olisivat alynneet alun alkaen kertoa, etta kyseessa on yhteistyo, mitaan kohua ei olisi syntynyt.

Suomessa jeesustellaan niin tavattomasti kaikkea turhaa. Kaikkien eniten minua arsyttaa jeesustelu kansanedustajien palkoista. Pyrkikaa, hyvat ihmiset, kansanedustajiksi, jos niin kay kateeksi. Paasette alentamaan palkkaanne.


Mutta meri oli kuitenkin kaunis tanaan. Sen muuten tyyni pinta naytti silta, kuin joku olisi kutittanut. Ajamme melko lahella rantaa ja koska on sunnuntai, olemme nahneet paljon pienia veneita, joissa ihmiset nauttivat auringosta ja meresta. Tyynen veden pinnalla veneet kelluivat ohitsemme kuin leikkikalut, niin pienilta ne nayttivat.

Laivan sisapuolella vallitsee lopun ajan tunnelma. Promenadi on tungokseen asti taynna ihmisia, jotka ostavat nyt, kun on viimeinen tilaisuus. Risteily paattyy huomenna ja kaupat ovat auki vain taman paivan, eivat enaa huomenna aamulla. Viimeinen tilaisuus saa nakojaan ostamaan mita tahansa.

Omat vatsaongelmani jatkuvat. En mennyt aamiaiselle, kavin vain kahvilassa juomassa vahan kahvia ja syomassa pari siivua rusinapullaa. Paivalla uskaltauduin jo 11. kannen ravintolaan syomaan riisia ja vihanneksia, mutta iltasyomisen aion jattaa kokonaan valiin. Haluaisin olla huomenna ihan kunnossa, enka jaada miksikaan vessapaivystajaksi.

Maanantaina on taas kerran kortinvaihtopaiva, mutta nyt sain tiedon, etta voin lahtea laivasta vaikka heti aamulla ilman uutta korttia, saan sen sitten tullessani. Olemme huomenna Santosissa ja viime kerralla en paassyt siella ollenkaan ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti